Премиерът Борисов направи преди минути пред журналисти признание: Майка ми, бог да я прости, умря от рак. Ние със сестра ми си продадохме каквото имахме, за да й купуваме молекула за борба с рака". Това Бойко Борисов каза по повод вчерашното решение на правителството да отхвърли ветото на президента върху мораториума за новите лекарства. След което добави: Готов съм да преразгледам, ако трябва и след срещата с Радев, и мораториума с лекарствата. 

"Въобще не обръщам внимание на Корнелия Нинова. Имаше избори със служебно правителство от президента Румен Радев. На всеки 6 месеца, като на някой нещо не му харесва, да правим избори ли? И то точно по време на председателството ни, когато полагаме толкова усилия", отсече Бойко Борисов.

В същото време днес пред журналисти президентът Румен Радев каза: "Управляващите са напът да изгубят човешкия си облик, вчера те посегнаха на надеждата на хората. Повод за изказването му беше отхвърленото вето върху Закона за Бюджета на здравната каса през 2018 година, който забранява изплащането на нови лекарства през годината.

Според президента решението е още по-цинично на фона на това, че предния ден, на заседание на Министерския съвет, за 40 минути са били раздадени около 740 милиона лева, съобщи агенция "Фокус". Радев смята, че парите са били разпределени по неясни критерии.

Румен Радев изрази надежда, че Конституционният съд ще вземе отношение по проблема. "Там има достатъчно компетентни съдии, но за мен са нарушени основни права от Конституцията. И истински вярвам, че нашите конституционни съдии ще постъпят по съвест, а не под натиск", каза в заключение президентът.