Невероятен екшън се е разиграл преди минути в двора на едно от най-елитните училища в Бургас – ОУ „Васил Априлов”, съобщиха свидетели на инцидента. Сащисани родители, които отишли да прибират децата си след часовете, около 18:30 ч., видели как те се млатят яростно помежду си.

„Имаше много деца. Чуваха се викове, разменяха си удари. Направи ми впечатление, че освен момчета, имаше и момичета”, разказа потресена майкa, цитирана от "Флагман". На място за броени минути дошла полиция, която усмирила побойниците.

До мелето се стигнало, след като шестокласници от ОУ „Княз Борис I” се уговаряли за спаринг във Фейсбук съs свои връстници от „Васил Априлов”. Напрежението ескалирало след размяна на обиди в социалната мрежа. Така се стигнало и до тазвечершния сблъсък. Преди това обаче невръстните побойници повикали подкрепление и от други училища, след което се изсипали около 20 човека срещу десетина от „Васил Априлов”.

„Да, има такъв инцидент”, потвърди директорът на елитното ОУ „Васил Априлов” Марияна Стефанова. Открихме я на работното й място в 19:15 часа. Стефанова току-що бе приключила разговорите с децата, които са участвали в сблъсъка. „Разговарях с тях, казаха, че поводът са заплахи в една от социалните мрежи. 12 от нашите деца бяха при мен, утре ще имам среща с родителите им, а след това с тях ще работи училищния психолог.", допълни Стефанова.

Тя уточни, че напрежението бързо е туширано и поне нито един от учениците на нейното училище не се е оплакал, че има физически наранявания. Не е ясно какво е състоянието при другите деца, но и голяма част от тях не са идентифицирани, защото при идването на полицията се разбягали.