Невръстният Сашко успя да трогне хиляди българи с историята си, която беше публикувана в социалните мрежи.

Гневна, русенката Вероника Стефанова постна снимки на детето, придружени със сърцераздирателен текст. Това предизвика бърза реакция у хората. Буквално за минути будни граждани се обединиха да събират дрешки и обувки за Сашко и другите от семейството. 

"Къщата приличаше буквално на сметище. Няма такава мизерия. Детето ходи със скъсани дрехи, цялото е ликьосано. Маратонките му са изтрити. Исках да видя кой номер носи, за да му купя нови обувки, но то даже не се вижда номерацията", сподели Вероника пред TrafficNews.

Eкипът ни се свърза с бащата на бедстващото момченце. Оказа се, че Йордан Билчев не е виждал собственото си дете вече от година. Той беше категоричен - не по негово желание детето е превърнато в просяк. 

"Бият го, тормозят го постоянно. Майката е бивша проститутка, бабата също", казва Йордан пред TrafficNews.

Мъжът е безработен, работи само през лятото на сезонна работа в Гърция. Твърди, че не може да помогне на сина си, защото в южната ни съседка малкият Сашко се водел на името на майка си Дафинка. 

Споделя, че се е запознал с нея през 2010 година, защото тя е била интимна с един от най-близките му и до ден днешен приятел. Малко след запознанството Дафинка и Йордан са имали седемгодишна връзка, плод на която е синът им Александър.

"От една година сме разделени с майка му. Там съм персона нон грата. Не ме допускат до детето, даже веднъж полиция ми викаха", оплаква се бащата. 

Ден след събралата хиляди споделяния история на Сашко, баща му написа коментар в социалните мрежи с който показа, че не е съгласен със случващото се, макар да е безучастен. 

 

Истинската история на Сашко, който обедини стотици българи във ФейсбукМомченцето има 5 братя и сестри, отглеждани от своята баба. Майка им ги е изоставила