Софийският районен съд осъди на 4 години лишаване от свобода мъж, продавал фалшиви билети за концерта на Енрике Иглесиас в София преди повече от 2 години.
 
Обвиняемият Любен Илиев решил да набави за себе си имотна облага по неправомерен начин. За целта, заедно с неустановено лице, взели решение да заблудят колкото могат хора, че ще им продадат истински билети за концерта на музиканта, който се проведе на 14.12.2015 г. в зала „Арена Армеец", съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. 

Неизвестният му съучастник си направил профил във Фейсбук на името на Елени Драганова/Eleni Draganowa, с което да общува с клиентите, а Илиев трябвало да се среща с тях, за да им продаде билетите. 

На 16.10.2015 г. неустановеният засега измамник се свързал в социалната мрежа със свидетеля А. По-късно Илиев му се обадил и двамата си уговорили среща, пише Dir.bg

На нея той му продал два фалшиви билета за 165 лева, представяйки се за служител на „Арена Армеец“. Обяснил, че „продавал билети, защото имал достъп до самото събитие“. 

На другия ден А. решил да купи още пет билета и на нова среща дал за тях още 420 лева. 

След няколко дни, по същата схема, още един човек си купил два билета за 220 лева, като превел парите по банкова сметка, защото бил от Варна, а негов приятел взел билетите в София. Този път обаче Илиев заявил, че работи във фирма "Ивентим БГ“, която се занимава с продажба на билети. 

Скоро още една жертва била излъгана с три билета менте за 300 лева, а Илиев се представил за един от организаторите на концерта. 

Съдът постанови 4-годишната присъда на измамника да бъде излежана при първоначален строг режим.