Днес във врачанското с. Търнава близки и роднини погребаха загиналата на улица в селото в понеделник следобед Миглена Данчева. 35-годишната майка на две деца била бременна преди да почине тежко ранена в линейката на път за спешния център в Бяла Слатина, споделиха близките й.

Върху нея и свекърва й в понеделник следобед налетя с "Пежо" 19-годишният Пламен Георгиев. Под влияние на употреба на марихуана и високата скорост той загубил управление над колата, ударил се първо в бетонен стълб, а след това помел вървящата по тротоара две жени. Дрогираният водач е син на пътния полицай Володя Георгиев от участъка в с. Борован и учителката в селската прогимназия Даниела Георгиева.

Хората в Търнава коментират как в семейството, което се смята сред най-добрите в селото, не са разбрали за склонността на сина им да злоупотребява с дрогата и да върти волана под въздействието й. Според кметицата Габриела Раловска загиналата жена е от най-трудолюбивото семейство в ромската махала, а двете й деца се учели добре в местното начално училище.

Във фейсбук групата на селото участниците пък настояват кметицата да бъде по-настоятелна и да издейства от община Бяла Слатина средства за поставяне на видеокамери, които да засичат скоростта на движещите се по правата главна улица на селото, пише 24 часа. Местните споделят, че заради движещите се с висока скорост мощни коли често са ставали свидетели на инциденти.

Мнозина се възмущават, че след задържането си за денонощие в ареста на полицията причинилия смърт шофьор е бил пуснат. От прокуратурата съобщиха, че срещу Пламен Георгиев е образувано досъдебно производство и след приключване на разследването той вероятно ще бъде обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост.