Братя Галеви не са участвали в престъпна група и няма доказателства, че са изпрали 35,5 милиона лева с фалшиви документи. Така е приключило мегаразследването срещу дупнишките феодали Пламен Галев и Ангел Христов още през лятото на 2016 година.

Прекратеното дело е бетонирано и с определение на специализирания наказателен съд. Така бившите барети, които бяха кандидати за депутати, се измъкват за пореден път от правосъдието, съобщава „24 часа“.

Обвиненията за пране на 35,5 млн. лв. срещу тях бяха повдигнати задочно през юни 2012 г. Тогава вече беше ясно, че двамата са избягали от страната заради присъдите за рекет от 15 май същата година.

Пламен Галев и Ангел Христов трябваше да лежат по 5 г. в затвора, защото изнудвали бизнесмена Пламен Миланов от Дупница да им прехвърли половината от таксиметровата си фирма и така са спечелили 82 хил. лв. В началото на 2016 г. Миланов и любовницата му Теодора Димитрова бяха открити мъртви в апартамент. Експертиза показа, че са се задушили с газ.

Окръжният съд в Кюстендил оправда Братя Галеви, апелативният в София им даде по 7 г., а ВКС намали присъдите им с по 2 г. Докато чакаха окончателното решение на последната инстанция, Пламен Галев и Ангел Христов напуснаха България.