18-годишният Симеон Димитров и 15-годишният Костадин Стоянов, които на 11 декември бяха задържани и обвинени за въоръжен грабеж и опит за убийство на 31-годишен таксиметров шофьор в ямболското село Дражево биви добри момчета, така ги определи Ангел Димов, треньорът по бокс на двамата ученици от Спортното училище в Ямбол.  
 
"За мен момчетата са добри хлапета. Коцето е по-палавият, но чак толкова - това е абсурдно. Не бих предположил, че са способни на нещо такова", заяви Димов пред БНТ.

Момчетата поръчали по телефона такси в района на село Дражево, като целта им била да ограбят шофьора. Когато 31-годишният таксиджия пристигнал Симеон и Костадин се нахвърлили върху него. Заплашили го с нож, газов пистолет и въздушна пушка, която била пригодена в бойно оръжие. Нападателите искали оборота и колата на мъжа, но той се противопоставил. 

Тогава младежите започнали да стрелят по него, като една от сачмите влязла през гърба му и попаднала в областта на белия дроб. В последвалото сборичкване 18-годишният Симеон Димитров, който държал ножа, се самонаранил и се намушкал в крака. 

Таксиметровият шофьор успял да се откопчи и подкарал колата, като в движение се обадил на тел.112. Минути по-късно загубил съзнание, бил открит в безпомощно състояние и откаран в болницата в Ямбол.

"Костадин ми се обади от телефона на Симеон. Беше доста уплашен. Вика ми, „Бат Ачо, ела. Симеон е наръган. Моля ти се, ела“. И аз му казах да се обадят на полиция и линейка и че ще дойда. И аз звъннах на 112", каза още Ангел Димов.

Класната на Симеон - Диана Иванова също твърди, че той е отличник, шампион и добро дете. 

"Никога не ми е създавал проблем - нито на мен, нито на колегите. Нито в часовете, нито след часовете. Последният ми разговор беше в понеделник. Никога по никакъв повод не е имало нищо лошо в това дете. Няма причини, поради които да се съмнявам в него", обясни Иванова.

Класната на Костадин пък заяви, че той е обгрижван от родителите си и никога не е проявявал агресия към съучениците си. 

Симеон и Костадин ще останат в ареста за 72 часа. Взети са им проби за употреба на алкохол и наркотици. За извършеното престъпление законът предвижда наказание от 15 до 20 години затвор или доживотна присъда.