За 25 години в затвора отива за убийство Красимир Каменов от свогенското с. Осеновлаг, реши врачанския окръжен съд. Убиецът трябва да плати кръвнина от 70 000 лв. за съпругата и по 50 000 лв. за двете дъщери на жертвата. Зловещото убийство бе извършено в нощта на 20 срещу 21 март в Мездра м.г.

Във фаталната вечер Красимир Каменов и неговият приятел по чашка Цветан Йотов- Сапуня се засекли в квартална кръчма железничарския град, предава 24 часа. Когато парите им за ракия свършили, сътрапезниците решили да си допият в дома на Йотов където домакина извадил вино. Преди бутилката да бъде пресушена мъжете се скарала по някакъв повод.

По-младият Красимир повалил опонента си на пода, а след това бил, ритал и скачал по гръдния кош на жертвата си. В резултат на побоя Цветан издъхнал, а при аутопсията било установено, че причината е счупено ребро, пробило белия му дроб.

В продължение на почти седмица Каменов се укривал в запустена кошара в околностите на близко до Мездра село. Каменов е с дебело криминално досие, лежал е и преди в затвора за две умишлени убийства и блудство в Своге и Мездра.

Снимка: Архив