Трима мъже са обвинени в опит за отвличане на непълнолетно момиче и малолетната й приятелка. Обвинението е на окръжната прокуратура във Варна.

Престъплението е било извършено на 14 април миналата година. Тогава 21-годишният Румен, 22-годишният Юри и 23-годишният им приятел Йордан правят опит за отвличане на двете момичета, за да отмъстят на вуйчото на една от девойките, пише "24 часа". Румен имал връзка с по-голямото момиче, което тогава било на 15-години. Двойката се разделила, но 21-годишният младеж продължил да притеснява момичето, въпреки предупрежденията на вуйчото да остави племенницата му намира.

Тогава Румен и приятелите му решили да се срещнат с момичето. Отишли пред дома му с автомобил, а присъствието им било забелязано от вуйчото. Пламнал скандал, който завършил с плесница в лицето на 21-годишното момче. Румен се почувствал унизен пред приятелите си и решил да отмъсти за нараненото си достойнство.

Измислил план – да отвлекат 15-годишната му бивша приятелка и да принудят вуйчото да дойде да я спаси. Щели да го причакат. Намерили 15-годишната девойка на улицата, която се разхождала заедно с приятелката си, която тогава била едва на 13 години. Слезли от автомобила, дръпнали ги за косите и ги вкарали вътре в превозното средство против волята им.

Роднините на двете момчета започнали да ги търсят по телефона. Едното от отвлечените момичета оставило мобилното си устройство включено и така родителите му успели да чуят накъде се отправят похитителите на децата. Отивали към ромската махала "Максуда".

По-малкото момиче успяло да скочи от автомобила, а малко след това било последвано и от своята приятелка. След скачането от движещата се кола двете девойки получили различни увреждания. Били отведени в болница с мозъчни сътресения.

Варненската окръжна прокуратура обвини тримата младежи в отвличане, а според държавното обвинение престъплението е останало недовършено по "независещи от дейците причини". Румен ще се изправи пред съда като основен обвиняем, а приятелите му – като негови съучастници.

Снимката е илюстративна