До този момент по официални данни 7 са загинали и 21 са ранени при сблъсъка между пътнически микробус и товарен камион край с. Микре, Ловешка област. Премиерът Бойко Борисов изпрати медицински екипи от София да помагат на десетките пострадали. 

Четете още: Меле на главен път – шест души загинаха след челен удар между бус и камион

На мястото на катастрофата са областният управител на Ловеч Георги Терзийски, представители на Пътна полиция, пожарна безопасност и ДАИ. МВР, МЗ и МТИТС са в непрекъсната координация и работят по случая.

По разпореждане на Бойко Борисов към мястото на тежката катастрофа са изпратени 4 реаномобилa от ВМА и болница Лозенец. 

Припомняме, че по първоначална информация пътнически микробус и товарен автомобил са се сблъскали челно на главен път София – Варна в района на с. Микре, Ловешко. Сигнал за инцидента е подаден към 12.50 часа. В микробуса са пътували общо 26 човека, като всички оцелели са откарани в ловешката болница. Шестима си отиват на място, в болница е издъхнал още един човек. 

Движението в района временно е  затворено, служители на пътната полиция отклоняват водачите по обходен маршрут.

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев също пътува към мястото на инцидента. Осигурени са допълнителни консумативи за болницата в Ловеч, където са настанени пострадалите при инцидента. В момента се извършват прегледи на ранените и болниците от Плевен, София и Велико Търново имат готовност да ги приемат при необходимост.

Министър-председателят Бойко Борисов разпореди министерството на транспорта да извърши пълна проверка на микробуса, участник в катастрофата.