Таксиметров шофьор е изнасилил 15-годишно момиче в Благоевград. Престъплението, както вече ви онформирахме, е извършено в петък, а изнасилвачът е задържан и обвинен. Районната прокуратура в Благоевград ще внесе днес в Районния съд искане за налагане на постоянна мярка "задържане под стража" на таксиметровия шофьор, съобщи ръководителят на Районната прокуратура Борислав Ковачки.

Сигналът за изнасилването е бил подаден късно вечерта в петък в Първо РУ - Благоевград, от самата девойка. Полицията е арестувала таксиметровия шофьор, който с прокурорско постановление е задържан за 72 часа в ареста, пише Dir.bg. 

"Пострадалото момиче е била приятелка с дъщерята на шофьора, а покрай нея и със съпругата му. Преди една година шофьорът се е опитал да извърши блудствени действия с момичето. При инцидента в петък момичето се е съпротивлявало. Има следи от насилие върху нея, върху китките й", допълни прокурор Ковачки.

Разследването по случая продължава. По неофициална информация задържаният таксиджия се казва Янко и е на 40 години. Мъжът живее в благоевградския кв. "Грамада". Той изнасилил момичето в таванско помещение, като се гаврил с него близо 3 часа.