Социалният работник Красимир Кръстев е вторият човек, освен чистачката в Софийския затвор, опитал се да окаже съпротива и да спре бягството на рецидивистите Владимир Пелов и Радослав Колев. Кръстев се изправил на пътя им пред входа на затвора. Гонил ги и по улицата, за да ги спре.

След стрелбата в упор, се прикрих зад дърво, за да запазя живота си. Не знаех дали беглецът може да има и граната и да я хвърли по мен и да ме порази, разказа по NOVA Красимир Кръстев. Стрелбата беше срещу мен, но това едва ли има значение. Всичко приключи. Жив и здрав съм. Продължавам да служа, разказва социалният работник.

Въпреки проявената смелост в труден момент той казва, че изпитвал страх. Няма човек, който да не го е страх, но така или иначе съм изпълнил това, което трябва да изпълня и съм постъпил така, както трябва, добави той. Мъжът служи в затворите от 17 години. Но споделя, че подобно бягство се случва веднъж. Този път станало пред очите му. Не искам да бъда герой. Просто така се получи. В края на краищата риск има във всяка една работа. Не съжалявам за това. И пак да стане, пак ще постъпя по същия начин, казва Красимир Кръстев.

Колата на бегълците била с крадени номера. След сигнала за готвеното бягство на Владимир Пелов от миналата година, били взети адекватни мерки, коментира министърът на вътрешните работи. Защо режимът на Пелов е променен знаели от правосъдното министерство. Има скенери. Има всичко, как е внесено, чувам и от професионалистите реплики, че това не може да стане без участието на надзиратели, обясни вътрешният министър Валентин Радев.

След бягството килиите на затворниците са проверени, разказа лишен от свобода, а затворниците били разпитани. Но в затвора се вкарвало всичко без проблем от години, коментират журналисти и бивши служители на МВР. Бегълците вероятно ще извършат ново престъпление, докато се укриват, казват от МВР.