"Ако пътуващите в автобуса, който се обърна на магистрала „Тракия”, са били колани, нямаше да има толкова много жертви", коментира главният секретар на МВР Младен Маринов . По думите му, отговорността е на превозвача, който трябва да предостави тази възможност, и на пътниците, които сами трябва да имат съзнанието да се пазят.

„Кой слага колани на задните седалки? А познавам чужденци, включително и в България – за тях слагането на колан е като затварянето на вратата, не могат да тръгнат без него.  Той потвърди показанията на шофьорката Цвета Таскова, която предизвика катастрофата: „Просто е чула шум при движението на автомобила, който я притеснил. Искала да намали музика, което е довело до отклоняване на вниманието. Предстои да се потвърди от разследването и свидетелски показания”.

В студиото на БТВ той коментира и състоянието на полицая, кояйто беше прострелян по време на акция преди няколко дни.

"Колегата се възстановява. Нараняването не е животозастрашаващо. Това са подготвени служители, които са предприели съответните мерки"

Той говори и за ареста на кмета на столичния район „Младост” Десислава Иванчева, която беше държана пет часа на мястото, където беше заловена с подкуп.

„Нашето участие там е с оглед прилагане на полицейски правомощия до определен етап. Всеки случай е различен и задържаният остава толкова, колкото е необходимо”, посочи той.  

„Винаги се сблъсквам с това – много полиция и малко полиция. Кога е достатъчно полицията, кажете ми?”, попита Маринов в отговор на критики към МВР.   По отношение на бягството на затворниците Владимир Пелов и Радослав Колев Маринов каза, че пропускът на надзирателите се вижда и с непрофесионално око.   „Нашите действия веднага след получаване на сигнала са насочени към издирване на лицата”, обясни главният секретар на МВР.  

„Смятам, че със сигурност ще го открием”, каза Маринов за Пелов. Той увери, че издирването продължава с пълна сила.  

Относно разследването за нападението над 36-годишната Ажда Ибрахимова, която беше залята с киселина, Маринов посочи, че разследването върви трудно, тъй като тя не съдейства на полицията и крие факти около бизнеса и личните си отношения.