Окръжна прокуратура - Перник протестира изменените мерки за неотклонение "задържане под стража" в "подписка" спрямо майка и дъщеря, обвинени в убийство на новородено дете

С Определения от 17 ноември 2017 г. Пернишкият окръжен съд е уважил исканията на обвиняемите С. И. и В. Т. за изменение на мерките им за неотклонение "задържане под стража" в по-леки, а именно - в "подписка", срещу които прокуратурата е внесла частни протести, предава Крос.

Двете жени са привлечени към наказателна отговорност от Окръжна прокуратура - Перник по обвинение за умишлено умъртвяване на новородено дете, извършено в съучастие.

Около 21.30 ч. на 13 август 2017 г. в Областна дирекция на МВР - Перник е бил получен сигнал за намерено тяло на новородено дете в пернишкия квартал "Тева". Под ръководството на ОП - Перник веднага е било започнато досъдебно производство. В резултат на проведеното разследване са били установени извършителите на престъплението - С. И. и В.Т.

Утре, на 23 ноември 2017 г., протестите, внесени от ОП - Перник срещу определените от съда мерки за неотклонение спрямо двете обвиняеми, ще се разглеждат от Софийския апелативен съд.