При такива случаи убиецът е обвързан със семейството и нещо в тази обвързаност се е пречупило. Или този, който го е извършил, е с тежка психопатия, или е болестно състояние. Този, който го е направил, е с аптекарска точност". Това каза пред Нова телевизия психиатърът от държавна психиатрична болница "Св. Иван Рилски" д-р Цветелина Гълъбова по повод убийството в Нови Искър, където навръх Нова година бяха убити петима души и кучето им. Едната от жертвите - Георги Юнаков, е работил като санитар в психиатричната клиника.

"Нищо лошо не мога да кажа. Наистина беше един много интелигентно момче. Болните го харесваха. Вършеше си много съвестно работата, беше прилежен и изпълнителен, пациентите го харесваха", разказа д-р Гълъбова и уточнява:

"Не е ставало дума, че има проблем. Никаква промяна в поведението му". Това, което плаши хората в квартала е, че не се знае кой го е извършил и е възможно убиецът да е на свобода, казва още психиатърът.

Припомняме, че снощи в къща в Нови Искър бяха открити 5 трупа. Според разследващите всички са убити с по един куршум.

Жертвите са мъж на средна възраст – Неделчо Юнаков, неговият син Георги (20 г.), доведената му дъщеря Нанси (16 г.), приятелят на тийнейджърката (18 г.) и нейната баба по майчина линия (72 г.). Същевременно МВР обяви за издирване 44-годишната Кети Кюхова. Тя е майка на 16-годишната Нанси и втора жена на Неделчо Юнаков. 

Кои са жертвите вижте ТУК