Поредният тежък пътен инцидент на „Тракия“ стана в неделя следобед. 12-годишно момиче е настанено в УМБАЛ – Стара Загора, с опасност за живота след катастрофа между лек и товарен автомобил, съобщиха от ОДМВР-Стара Загора.

На 15 юли около 14.00 часа по АМ "Тракия" се е движил товарен автомобил, управляван от 19-годишен младеж от Котел. В района на км.218+300 е застигнал и блъснал в задна лява част движещ се пред него лек автомобил, управляван от 40-годишна жена от София.

След удара и двата автомобила са напуснали платното за движение. Товарния автомобил се е преобърнал на лявата си страна, а лекият автомобил се е установил в отводнително съоръжение. В следствие на настъпилото ПТП, водачката на лекия автомобил е получила контузия на главата и фрактура на лявата китка. Настанена е за лечение в УМБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота.

Водачът на товарния автомобил е получил контузия на главата. Настанен е за лечение в УМБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота. Двамата водачи са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, като пробите са отрицателни. Образувано е досъдебно производство.