Доктор от Враца е бил жестоко пребит в Бяла Слатина. Медикът е бил нападнат от озверял циганин при опит да помогне на жена му. Пострадалият е шефът на Хирургичното отделение във Врачанската многопрофилна болница за активно лечение „Христо Ботев“  - 54-годишният д-р Иван Чолашки, пише BulNews.bg.

В петък той отишъл да посети майка си в Бяла Слатина. Когато си тръгнал от къщата й, лекарят станал свидетел на потресаваща сцена. Циганин налагал жестоко жена си насред улица в градчето. Докторът, положил Хипократова клетва, никога да не оставя човек в беда, веднага се притекъл на помощ. Той се опитал да разтърве мелето между съпрузите, но не успял да усмири обезумелия от гняв ром. Той се нахвърлил върху д-р Чолашки и започнал зверски да го налага. Единият от ударите бил толкова силен, че лекарят паднал на земята и си счупил десния крак.

Когато видял, че травмата на медика е сериозна и се е вкарал в беля, циганинът, заедно с жена си, си плюл на петите и офейкал. На следващия ден обаче мургавите бегълци са заловени от полицията в Кнежа. Те са арестувани и срещу тях е започнато досъдебно производство.

Д-р Чолашки е откаран при колегите си в болницата. Извършена му е операция, а кракът му е гипсиран. Той е в отпуск по болничен и се възстановява в домашна обстановка. Лекарите са категорични, че кракът му ще се възстанови напълно.