Възрастен мъж от Свищов, който е убил и инсценирал самоубийството на жена си, е задържан от полицията за 72 часа. Прокуратурата вече е повдигнала обвинение на 77-годишния Ламби К. за тежкото умишлено престъпление.

На 19.01.2018 г. в полицията в Свищов постъпил сигнал, че 72-годината Мария К. се е самоубила в необитаем имот в село Българско Сливово. При оглед на местопроизшествието и аутопсията обаче е констатирано, че смъртта на жената е причинена насилствено. 

Установен е и извършителят на тежкото умишлено престъпление - 77-годишният Ламби К., съпруг на убитата. Той я убил при възникнал скандал между двамата съпрузи и нанесен побой, като я задушил чрез притискане с ръка на носа и устата. Мотивът бил ревност и гняв. След това той направил инсценировка , за да придаде вид, че жената се е самообесила. 

С постановление на наблюдаващ прокурор в Окръжна прокуратура- Велико Търново извършителят на престъплението е привлечен към наказателна отговорност и задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в съда за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“. 

Разследването по случая продължава.