63-годишният Петър, който на 13 март 2017 уби жена с нож в смолянското село Турян, ще лежи 12 години в затвора. Това реши днес Окръжният съд в Смолян, след като разгледа всички доказателства по делото за умишлено убийство. 

В обвинителния акт на Прокуратурата е записано, че екзекуцията е извършена съзнателно, по особено мъчителен начин и с особена жестокост. Днес магистратите наложиха на Петър наказание от 12 години лишаване от свобода при първоначален “строг” режим. Делото се гледа по съкратената процедура, след като Петър призна фактите и обстоятелствата за отцеубийството, което пък редуцира наказанието с една трета.

По делото е установено, че на 13 март 2017 г., в с. Турян, общ. Смолян, Петър умишлено умъртвил 51-годишната жена чрез нанасяне на удари с нож в областта на тялото. Трупът на жената е бил намерен в ливада, близо до къща в селото. Според съдебномедицинската експертиза по тялото на жената е имало множество прободно-порезни наранявания. Съдът е постановил Петър да заплати и 100 000 лева на близките на пострадалата, представляващи обезщетение за причинени неимуществени вреди.

Присъдата на Окръжен съд-Смолян може да се обжалва и протестира пред Апелативен съд-Пловдив.