Очаква се прокуратурата да повдигне обвинения на двете момчета, обирали апартаменти под наем. 24-часовата им мярка за задържане изтича по обяд. Във вторник те се предадоха сами в полицията, след като бяха обявени за издирване.

Според потърпевши те наемали жилищата им от популярни платформи за резервация и след уговорка как ще платят на следващия ден ги обирали. Двамата признаха какво са правили и обясниха, че имали да връщат много пари.

„По случая е образувано досъдебно производство за извършено обсебване. Предстои делото да бъде докладвано в Софийската районна прокуратура. След като се запознае с него, наблюдаващият прокурор ще прецени налице ли са достатъчно доказателства за привличане на Емилиян Йорданов към наказателна отговорност, както и каква би била адекватната мярка за неотклонение”, обясни в „Здравей, България” зам.-районният прокурор Невена Зартова.

Тя не изключи възможността задържането за 24 часа да бъде удължено за срок до 72 часа, след което да бъде депозирано искане за взимане мярка за неотклонение „задържане под стража”.

В Софийската районна прокуратура се водят общо пет досъдебни производства срещу Емилиян Йорданов, като по някои от тях има повдигнати обвинения. Повечето от тях са за извършено обсебване, има и досъдебно производство за грабеж. Младежът все още не е осъден по нито едно от тях, защото тече разследване.