Йордан Златков, синът на Злати Златев – Златистия, който беше задържан за стрелбата в столичния квартал "Лозенец", остава в ареста. Това реши днес Софийският районен съд. Златков беше обвинен в хулиганство с особена дързост и цинизъм.

Според прокуратурата доказателствата са категорични, че именно Златков е произвел изстрелите, които смутиха цял квартал, предава bTV. След празнуване в заведениe, той взел законно притежавания пистолет на своя приятел Калоян Арсенов. С него стрелял във въздуха, а от стрелбата посред бял ден куршуми счупиха прозорците на апартамент. По чудо нямаше жертви.

Поводът за празнуването е раждането на дете на Калоян Арсенов, син на бившия министър от НДСВ Долорес Арсенова. Той също получи обвинение за неправилно съхранение на оръжието си. "Със сигурност искам да се извиня на семействата, че съм ги стресирал по този начин. Съжалявам", каза пред журналисти Йордан Златков.

Според адвоката на Златков Десислава Младенова има разминавания в показанията на свидетелите и много неща не са изяснени. "Още повече, че всички са били пияни. Как дават адекватни показания според вас?”, попита защитничката.

Мярката за неотклонение на сина на Златистия може да бъде обжалвана пред Софийския градски съд.