Изключително грозен инцидент се е разиграл в нощта на 18 октомври в Плевен. 29-годишно момче е било брутално пребито пред очите на приятелката си.

Детелин и 20-годишната му приятелка Милица се прибирали към кв. "Сторгозия", когато колата им "Ауди" била засечена от черно БМВ. По първоначални информации нападателите били трима, но само двама от тях участвали в последвалата кървава вакханалия. Те счупили стъклото на колата на Детелин с щанга и започнали да го бият пред очите на 20-годишното момиче.

Изкарали го извън колата и продължили да го налагат с ръце, крака и щангата. Случаен шофьор станал свидетел на случилото се и това уплашило биячите, които се качили бързо в колата си и си плюли на петите. Всичко се е разиграло на ул. "Сторгозия" 181 към 1.00 часа.

Милица се обадила на телефон 112 и на място незабавно пристигнал медицински екип. Детелин е откаран в болница в изключително тежко състояние. Полицията пък заловила биячите в близка улица, като те били изоставили колата и се разхождали пеша. Оказало се, че единият от тях е бившият приятел на Милица.

В медицинското се посочва, че Детелин Цанов е със счупване на костите на носа и костите на етмоидалния лабиринт, със значително разместване на фрагментите, множество разкъсно-контузни рани по лицето и лигавицата на устата, счупване на 1/2 от коронка на първи горен ляв зъб, кръвонасядания и охлузвания по главата, лицето, гърба и поясната облас, съобщава Plevenutre.bg..

Уврежданията са резултат от удари с твърди тъпи предмети. Пострадалият е приет в клиника по УНГ болести и опериран. Лечението продължава. На настоящия етап не е възможно да се прогнозира колко време ще продължи то и как ще завърши. Ще се появят ли усложнения, какъв ще бъде резултатът от операцията. Ще се възстанови ли напълно носното дишане.

Двамата побойници са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.325, ал.1 от НК, по което се провеждат процесуални следствени действия.

Спрямо обвиняемите е взета мярка "задържане за срок до 72 часа" с постановление на наблюдаващия прокурор. Приведени са в ОЗ "Следствени арести". Продължава работа по случая", гласи официалното съобщение на полицията".