Брутално видео с насилие над животно, и то пред очите на малко дете, беше разпространено вчера в социалните мрежи. На кадрите се вижда как мъж използва вързано за пръчка живо коте, за да тренира своето куче, което е видимо от бойна порода. Това става на затревена площ пред къща, а на пейка до оградата стои малко дете и наблюдава грозната сцена.

Видето за кратко време беше видяно от хиляди българи и предизвика тяхното възмущение от зверството, което се извършва над предполагаемо живата котка, както и от примера, който се дава на детето.

От полицията днес съобщиха, че е установен и задържан 32-годишен жител на Тутракан, който чрез своя профил във фейсбук е разпространил клип с жестокост към животно. По всяка вероятност става дума за същия случай. Проверката започнала веднага след публикуване на видеото. Към момента полицаите са установили, че клипът е заснет от съпругата на тутраканеца, а по време на снимките е присъствало малолетното им дете. Видеото е направено на 16 октомври, понеделник. Проверката по случая продължава.

Според друг потребител на социалната мрежа, успял да копира видеото, мъжът, тормозещ котето, се казва Пламен Петров. Посоченият линк към профила на самия Петров вече е неактивен, което означава, че е бил свален след докладвания от потребители или пък той самият го е изтрил.

Публикуваме видеото като доказателство за зверството. Не препоръчваме на деца и хора с лабилна психика да го гледат.

Вижте ВИДЕОТО (18+):