Софийска градска прокуратура внесе днес обвинителен акт в Софийски градски съд срещу убиеца на Виола. Стефан Станев отне живота на студентката по особено жесток начин в жилището на двойката в софийския квартал "Света Троица“.

Убийството бе извършено през юни. Станев е обвинен и за това, че без разрешително държал високорискови наркотични вещества в апартамента си.

В нощта на трагедията обвиняемият и пострадалата Виола били в дома си. Мъжът решил да проведе разговор с приятелката си, който обаче не се състоял. Под въздействието на взети по-рано наркотици Стефан ударил със стик за голф по главата Виола.

Последвал и втори удар, след което започнал и да я души. Освен това Стефан наръгал момичето многократно с кухненски ножове. Станев бе задържан на 24.06.2017 г. около 21.30 ч. в близост до яхтено пристанище в Созопол.

Назначената психиатрична експертиза установява, че мъжът страда от личностно разстройство и синдром на зависимост от психоактивни вещества. В момента на убийството обвиняемият не се е намирал в състояние на остра психоза. Стефан Станев е с мярка за неотклонение „задържане под стража“.