Наближаването на пенсионната възраст кара хората да вършат странни неща. Докато едни планират как да изкарат старините си, а други се чудят дали пенсията ще им стига, трети се захващат със „земеделие”. Такива са двама герои от криминалната хроника в Пазарджишко, които макар да са на по над 60 години, са се захванали с отглеждането на марихуана.

Първият случай е от пещерското село Радилово. В края на миналата седмица полицейски екипи от Районното в Пещера извършили претърсване в къщата на 61-годишен мъж. В двора му се натъкнали на няколко растения марихуана с височина между 1,3 и 3 метра. Общото им тегло било 15 килограма. Още 90 грама вече изсушен канабис са открити вътре в самата къща. В една от стаите на възрастния „тревопроизводител” пък била оставена едноцевна ловна пушка 12-ти калибър и 7 патрона за нея. Оказало се, че мъжът няма разрешение за това.

В същия ден сходна акция провели и полицаи от полицейското управление в Септември. Тя била на територията на село Голямо Белово. Там, в местността „Пандово дере“, полицейските екипи засекли 68-годишен мъж от същото село да полива нива с канабис.

От нивата криминалистите иззели 53 растения с височина между 1.5 и 2.5 метра с общо тегло близо 55 килограма. Полицаите извършили претърсване и в къща, обитавана от 42-годишна жена от Пазарджик. Вътре била открита едноцевна ловна пушка 12-ти калибър и 11 боеприпаса за нея.

Цялата дрога, огнестрелно оръжие и боеприпаси са иззети. Срещу двамата мъже и жената са образувани бързи полицейски производства.

Снимката е илюстративна!