Състав на Окръжен съд Сливен остави в ареста Диана Куртева и Станислав Стоянов, обвинени, че са държали в плен и измъчвали 30-годишен бургазлия. Сливенските магистрати потвърдиха определението на колегите си от Районния съд и отхвърлиха искането на похитителите на тираджията от жк "Меден рудник" за изменение на наложената им мярка за неотклонение от „задържане под стража” в по-лека. Делото се гледаше при закрити врата заради естеството на престъплението.

Припомняме, че на 10 септември след интернет любов - бургазлията е бил отвлечен от Диана и още двама мъже. Като самоличността на третия участник в схемата се пази в тайна от МВР, тъй като той все още се издирва. Бандата измъчвала и сексулано насилвала жертвата си, за да източи банковите му сметки. 

„Бургазлията  се е запознал с Диана в началото на тази година. Той е шофьор на ТИР в Германия. В края на август се срещнали в Бургас. Преди това той няколко пъти ѝ е превеждал пари. Тук също похарчили много голяма сума, около 2000 лева, по магазини и ресторанти и на 8-ми, в петък вечерта, отишъл при нея, в Сливен. В къща, която тя му посочила. В къщата в сливенския квартал "Комлука" влюбеният мъж се скарал жестоко с Диана Куртева. В разгара на спора в стаята влезли двама мъже с маски, които го съборили на земята, вързали го със свински опашки и започнали да го бият с ритници и юмруци“, разясни подробностите апелативният прокурор Любомир Петров.

Мъжът буквално нямал здраво място по тялото, след като е смлян от бой от групата. С него са извършвани и сексуални извращения.

"Заплашван е с рязане на пръсти с лозарска ножица и с набиване на кол. Взели са му двете банкови карти, принудили го да им каже кодовете и се опитали с онлайн банкиране да преведат пари от негови сметки в тяхна. Не успели. Накрая взели двете карти, двата му мобилни телефона и сумата от 200 лева, която била у него. Сложили му маска, поставили го в багажника на неговия автомобил, извели го извън Сливен, в местността „Карандила“ и му казали да изчака известно време, докато се отдалечат. Той се върнал в Бургас и подал този сигнал“, допълни прокурор N1 в Бургаско.

Определението на Окръжен съд Сливен е окончателно.