Запалилиха колата на опитен полицай от Враца. Изгорял е лек автомобил „Пежо“, който се използвал от Венислава - съпругата на началник група сектор „Криминална полиция“ на областната дирекция на МВР във Враца Бранимир Благоев, по-известен в града като Бранко. Жена му работи в Агенция по вписванията и няма никаква причина палежа да е заради нея. 

Покушението е станало около 2.50 часа през нощта. Колата била паркирана пред дома им на улица „Кръстьо Пишурка“ 8. Роднини на Бранко видели пламъците и веднага сигнализирали на тел. 112. Пожарникарите бързо пристигнали на мястото и потушили огъня, съобщава BulNews.bg..

Свидетели на случката разказаха, че пламъците започнали от предната лява част на колата. От огъня возилото изведнъж тръгнало само към отсрещния тротоар и спряло в оградата на съседите на ченгето. Рано сутринта останките от леката кола са вдигнати от улицата и прибрани в гараж.

Тази сутрин на място бяха останали само стопеният номер на колата и част от фаровете. В района още се разнасяше воня на изгоряло, а тротоара и улицата са покрити със сажди. Инцидентът бе запазен в тайна и не е отразен в днешния бюлетин на полицията. Вероятно идеята е да не бъде стресиран пристигащият днес в града главен секретар на МВР.