Прокуратурата в Пазарджик утре ще поиска постоянното задържане под стража на Лазар Влайков. По-рано днес той беше повторно арестуван във връзка с убийството на 47-годишния Атанас Тонкев в ресторант в септемврийското село Виноградец. На Влайков беше повдигнато и обвинение (подробностите четете ТУК).

В нощта на инцидента той е имал 0,76 промила алкохол в кръвта, като този е резултат е получен 3 часа след случилото се. Това стана ясно на специален брифинг на прокуратурата и полицията в Пазарджик. Влайков е обвинен, че не е взел мерки за самото оръжие. Той не е трябвало да го носи на публични места по време или след консумация на алкохол.

Обвинението като цяло е за непредумишлено убийство. За него той може да получи до 10 години затвор. Все още не са готови резултатите от назначените експертизи по случая, които са общо 5. Взети са натривки за барутни частици от ръцете на починалия, на 6-годишното дете и на самия Влайков.

Към момента няма доказателства да е имало контакт между задържания и районния прокурор на Пазарджик Георги Кацаров. Проверяват се трите телефона на Влайков и за комуникация чрез интернет. 

Вижте коментара на Влайков часове преди ареста му във ВИДЕОТО: