Шефът на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков, с чийто пистолет бе прострелян смъртоносно 47-годишен собственик на заведение, е освободен от ареста. До момента няма повдигнато обвинение срещу него, съобщи говорителката на Окръжната прокуратура в Пазарджик Димитрия Ганчева.

Спрямо Влайков не е взета мярка за неотклонение, той е задържан само за 24 часа по Закона за МВР, обясни прокурор Ганчева. Назначени са балистична, комплексно-психологическа и съдебно-медицинска експертизи.
 
Следващата седмица се очакват резултатите и тогава вероятно ще бъдат повдигнати обвинения, предаде Дарик. Разследването работи основно по версията, че е предоставено оръжие на лице, ненавършило 18 години, от което е последвал смъртоносният изстрел. Зловещият инцидент стана в четвъртък късно вечерта по време на рожден ден на 6-годишно момченце в септемврийското село Виноградец. Според официално разпространената версия, Лазар Влайков извадил пистолета си и стрелял във въздуха. После оръжието тръгнало от ръка на ръка и попаднало в ръцете на детето. Последвал изстрел, който улучил в сърцето собственика на заведението – 47-годишния Наско Тонкев.
 
Четете още по темата: