Автомобилът, с който се предполага, че е отвлечен 25-годишният син на собственика на „Софавто”, е открит опожарен в близост до Герман, потвърди министърът на вътрешните работи Валентин Радев. По първоначална информация става въпрос за автомобил „Шкода”. Радев поясни, че в момента се установява дали наистина това е автомобилът, с който е извършено престъплението.

Aвтомобилът е бил запален още преди Тони Златков, бащата на Адриан, да подаде сигнал за изчезването му, пише БТВ.

Според нашите източници е възможно похитителите да са инсценирали полицейска акция или катастрофа, като по този начин да са извели Адриан от личния му автомобил – схема, позната и от други организирани престъпни групи, свързани с отвличания.

След като автомобилът е бил запален, вероятно похитителите са се прехвърлили на друго превозно средство и са избягали.

Вътрешният министър отказа да даде повече информация по случая, тъй като ако отговори на нашите въпроси, похитителите ще разберат докъде е разследването.

По повод разпилените долари, които репортерът  Росен Цветков намери разпилени по пътя до Герман, Радев отново потвърди официалната версия на МВР – фалшивите банкноти са филмов реквизит.

„До момента нямаме информация да е искан откуп, нито дали похитителите са се свързали със семейството на Адриан”, коментира още вътрешният министър.