Присъда от 12 години и 8 месеца затвор при строг режим постанови Русенският окръжен съд за Йорго Колев. 38-годишният мъж беше изправен пред Темида по обвинение, че многократно е изнасилвал непълнолетната си дъщеря, като първият акт бил, когато момичето било едва на 14 години. Според обвинителния акт бащата е изнасилил дъщеря си 42 пъти.

Постановената присъда е 19 години, но тъй като делото се гледа по съкратена процедура, беше намалена с една трета, каквото е законовото изискване, пише dir.bg. По време на следствието Йорго Колев признал, че е имал сексуални контакти с дъщеря си, но твърдял, че са били по взаимно съгласие.

Потърпевшото момиче не се яви в съда, тъй като е настанено в Кризисен център за жертви на домашно насилие. Двамата й по-малки братя също се намират в социална институция.

Делото е образувано по сигнал на майката Десислава. Тя работела в чужбина и при едно от завръщанията си хванала съпруга си да насилва дъщеря им.

Йорго и Десислава живеели на семейни начала под наем в град Мартен, Русенско. Бащата работел в местна кооперация, а тя заминала да изкарва пари зад граница.