Съдебното заседание на 15-годишния Иван Иванов, обвинен в убийството на 11-годишната Никол, ще се гледа при закрити врата.

Табелка с такъв текст завариха днес представителите на медиите в Бургас върху вратата на залата, където трябва да се гледа мярката за неотклонение на тийнейджъра, обвинен за зверското убийство на 11-годишната Никол. Това означава, че Окръжният съд ще скрие от обществото 15-годишния Иван Иванов, пише Флагман.бг.

От прокуратурата са съобщили, че държавното обвинение няма нищо против в залата да присъстват журналисти. Заседанието ще гледа съдия Светлин Иванов, който е известен с това, че обича сам да си насрочва заседания и тихомълком взима решения, далеч от погледите на медиите и респективно на обществеността.

Най-вероятно причината мярката да бъде закрита е, че обвиняемият Иван е непълнолетен. Въпреки това обаче става въпрос за тежко умишлено престъпление, извършено с особена жестокост, което потресе цяла България. Логично към делото има много голям обществен интерес, за което свидетелства и присъствието на десетки журналисти в кулоарите на Съдебната палата. Юристи съобщават, че въпреки възрастта на обвиняемия няма законово основание мярката за неотклонение да се гледа при закрити врата. Това е решение единствено и само на съдията. Подобно становище поддържат и от Бургаската окръжна прокуратура.

Преди минути Иван е бил докаран в съда с белезници. Той изглеждал леко уплашен.

Снимка: Флагман.бг