Окръжната прокуратура в Перник повдигна обвинения за убийство на майката на бебето, което бе открито мъртво в пернишкия квартал „Тева“, и на още една жена. Сигналът за намереното трупче в междублоково пространство бе подаден от случайни минувачи на тел. 112 в неделя около 19.50 часа. Веднага на място са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ. Бебето било голо, дори без пеленка. До него е открит кървав нож, както и плацентата.

Телцето бе откарано за аутопсия в Съдебна медицина, а вчера криминалистите в Перник успяха да установят и задържат майката Симона И. Тя е 20-годишна перничанка.

Днес срещу нея и още една жена е повдигнато обвинение за извършено убийство в съучастие на новородено дете, съобщиха от държавното обвинение в Перник.

По неофициална информация втората арестувана е бабата на новороденото момченце - Ваня Т. Тя е помогнала на дъщеря си да роди вкъщи. Бебето е било родено живо, а след това е удушено, пише dir.bg. Двете жени са задържани с прокурорско постановление за срок до 72 часа, като предстои внасяне в съда на искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Продължават да се събират доказателства за извършеното тежко престъпление.