Млад жител на Септември сътвори истински екшън, след като се качи зад волана на БМВ след като се надрусал с кокаин.

Сигнал за инцидента е получен в събота следобед, като било посочено, че пътният инцидент е станал в района на общинския център. Полицаите, които отишли на проверка, установили, че БВМ-то се е ударило последователно в дърво, а след това и в електрически стълб. На шофьорското място на автомобила бил 20-годишен мъж от града. Направената му проверка на място дала положителна проба за употреба на кокаин.

Това обаче не е единственият подобен случай в Пазарджишко през уикенда. Общо седем са задържаните от пътни полицаи шофьори за периода от петък до понеделник. За шофиране под въздействието на наркотици в ареста попаднал и 38-годишен мъж от Пазарджик.

Не липсват случаи и на солидно почерпени водачи. Шофьор на трабант бил спрян между селата Мало Конаре и Пищигово. Оказало се, че зад волана на нерегистрираната кола е 58-годишен малоконарец. Пробата с дрегер, която му била направена, показала 2,50 промила концентрация на алкохол. По-висока в позорната стълбица на пияните шофьори обаче се наредил 55-годишен мъж от Пазарджик. Той бил хванат докато пътувал за традиционния събор в Сърница. Мъжът управлявал микробус фолксваген, въпреки че бил пиян. Дрегерът при него показал 2,64 промила.

Освен пияните и дрогирани водачи, трима мотористи са хванати да управляват моторите си без регистрационни табели. Това е станало в района на язовир Батак и село Варвара. Седмината нарушители са задържани в полицейските управления.

Снимката е илюстративна!