Черна неделя по пътищата. 9 души загинаха, а десетки бяха ранени при серия тежки катастрофи в страната. 

Четирима души - трима възрастни и едно дете загинаха този следобед след сблъсък между лек автомобил и автобус на пътя между Ловеч и Плевен. Според първоначални данни леката кола е влязла ненадейно в насрещното движение. От полицията предполагат, че вероятно се касае за прилошаване на шофьора или за заспиване.

Трима души - двама възрастни и едно дете загинаха при тежка катастрофа на главния път София-Варна между селата Микре и Сопот, съобщи Нова тв. Ударили са се три автомобила, като според очевидци причината е неправилно изпреварване.

9-годишно момиче и 58-годишна жена загинаха този следобед при катастрофа при разклона за село Дибич, Шуменско. 

При инцидент на магистрала "Тракия" пострадаха две жени и дете на 1 годинка. Детето и една от жените бяха откарани в "Пирогов" със сериозни травми, а другата жена беше приета в болница "Света Анна" с по-леки наранявания. 

В столичния квартал "Обеля" преди обяд се удариха кола и автобус. При инцидента пострада 20-годишният мъж, който е бил зад волана на лекия автомобил. 

В петък срещу събота в Пловдив войната по пътищата взе поредната жертва - момче на 22 години. В автомобила са пътували трима души. 

Както TrafficNews.bg съобщи, инцидентът стана малко след 23 часа в петък на булевард „Найчо Цанов”. Автомобилът се е ударил в електрически стълб точно след завоя на бензиностанцията на Петрол. Колата е идвала от Сточна гара в посока ЖР "Тракия", като водачът е загубил управление, не е успял да вземе завоя и се е забил в стълба. 

Загинало е момчето, което е седяло на задната седалка. По неофициална информация автомобилът се е движил със скорост от 80-90 километра в час. За четири години на този булевард загинаха трима души при подобни инциденти.