Пореден случай на жестоко нападение над беззащитни възрастни на село. Възрастно семейство бе пребито и ограбено посред нощ в дома си от маскиран нападател, предаде NOVA. Побоят е станал в търговищкото село Горско Абланово. Към момента полицията продължава издирването на нападателя.

Баба Станка е на 76, а нейният съпруг Иван е на 85 години. Те са нападнати в леглото си у дома, докато спят. Крадецът е влязъл през прозореца и ги накарал да отидат в банята, докато ги блъскал и наранявал. Нападателят удрял възрастната двойка предимно в лицето.

Откраднал от под дюшека 8000 лева, които семейството спестявало години наред.

Сигналът за побоя е подаден от кмета на селото, след като жената излязла навън, за да търси помощ. Нападнатите са с контузни рани и комоцио, без опасност за живота. Не крият обаче, че се страхуват да се върнат у дома си. Боят се и останалите хора в Горско Абланово. Пострадалите пенсионери остават в болницата до петък.

Поради зачестили жестоки прояви на насилие в селските райони, в началото на 2017 г. премиерът Бойко Борисов заяви, че във всяко село вече ще има полицай. 8 месеца по-късно десетки възрасни хора продължават да стават жертви на крадци, които отмъкват дори и малкото пари, които имат.