В сряда в Районното управление на МВР в Хисаря е постъпил сигнал за извършени серия от домови взломни кражби на различни адреси в града. Очевидец е забелязал непознато лице да напуска едно от местопроизшествията.

Свидетелят е дал подробни описания за лицето, заподозряно като извършител на престъпленията - мъж на видима възраст около 45 години, ръст около 175 см, нормално телосложение, облечен с тъмносини къси панталони, черна борсета и черна на цвят блуза, обут в тъмносини спортни обувки.

Веднага са предприети заградителни мероприятия в района и са блокирани всички входно-изходни артерии на града - пътни възли, автогара, жп гара. След около 30 минути полицейските служители забелязали на перона на гарата лице със сходно описание.

Заподозреният видял полицейските служители и те му наредили да стои мирно, докато го доближат. Мъжът не се подчинил, побягнал и изхвърлил част от намиращите се в него откраднати вещи и пари.

Полицаите го догонили и го задържали. При обиска е установена и самоличността на престъпника. 45-годишният жител на Плевен се оказал стар познайник на полицията с богато криминално досие.

Лицето е задържано за срок от 24 ч., а разследването на грабежите продължава.