Депутатът от ГЕРБ Живко Мартинов е упражнявал натиск върху свидетели по разследването срещу него, станало известно като „Суджукгейт”, за да не говорят те пред разследващите органи. Това заяви говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова.

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска и получи в петък имунитета на депутата от ГЕРБ Живко Мартинов от Добрич. Той е спекулирал с името на Бойко Борисов и така е успял да се сдобие с 4 тона суджук, 60 кг пастърма и филе „Елена”. Нито един суджук не е достигнал до министър-председателя, уточни Цацаров.

Арнаудова и екип от прокурори от звено „Антикорупция” са на място в Добрич, за да проведат разследване и да защитят свидетелите, съобщава бТВ. Надяват се да привлекат и още свидетели, които са се страхували да отидат до София.

Говорителят на прокуратурата обяви още, че Мартинов е оказвал натиск на бивши служители на МВР, които са уволнени по негова заповед, тъй като отказали да прикрият катастрофа на заместник-министър с две жертви. Опитвал да окаже натиск и на окръжния прокурор.