"Това, което се случи през последните дни с промяната на мярката на шведа Ралф Сундберг и пускането му под домашен арест е безобразие.  Делото се е гледало при закрити врата и за мен също бе изненада, когато научих, направо получих шок", сподели пред "24 часа" районният прокурор на Несебър Радост Бошнакова.

"Не подлагам на съмнение обаче решението на колегата от бургаския окръжен съд, който безкрайно уважавам. Явно той е бил подведен, но аз няма да оставя нещата така", добави прокурорката. Тя е и наблюдаващ прокурор по делото с шведа, брутално изритал в лицето камериерка в Слънчев бряг.

Прокурорката се закани, че ще разследва адвокатът на шведа Никола Атанасов от София за документно престъпление, тъй като се оказва, че е подал документ с невярно съдържание в бургаския окръжен съд. Става дума за предоставен документ, според който Ралф Сундберг имал резервация в хотел Планета в Слънчев бряг, където да изтърпява мярката си домашен арест.

От хотела обаче категорично отричат да имат някакъв наем за договор с лицето и когато шведът е бил конвоиран до въпросния хотел на 20 юли, излизайки от затвора чужденецът изобщо не е допуснат до хотелския комплекс. След създалата се суматоха затова къде все пак да бъде настанен той, с разпореждане на районен съд Несебър е настанен в апартамент в квартал "Стадиона" в Слънчев бряг.

В момента в жилището пред сграда Калифорния има полицейска охрана.