Издирването на 16-годишното момче, което удари с кола туристи в Триград и избяга, вече се превръща в спасителна акция. Вече пети ден Кристиян Младенов се укрива.

"Реално съм притеснена за живота му. Той се превърна в изкупителна жертва", заяви пред Нова класната му учителка Станислава Докторова. 

Претърсва се целият район около селото, както и околностите. В гората бяха разлепени листовки, които призовават момчето да се предаде. Хората се надяват той да ги прочете и да разбере, че блъснатите от него хора вече се възстановяват и няма защо да се страхува.

Има обаче вече има опасения, че младежът е пострадал. Кметът на селото каза, че цяла нощ са го търсили с термовизионни камери и вече започват да се отчайват.  Участници в издирването му казаха, че оттук нататък се надяват на чудо. Те допълниха, че не вярват той да успее да се справи сам в пустошта без подходящи дрехи и прясна храна. 

Директорът на училището, в което учи Кристиян, го определи като "природно интелигентно дете".

"Не мога да повярвам, че това е същият човек. Трябва да подходим към него като към дете, което е направило грешка", заяви той. 

Негова съученичка пък смята, че младежът едва ли сам е решил да подкара колата на баща си и че някой го е подтикнал да го стори.