Районният съд в Несебър пусна под гаранция Тодор Николов, който се прочу с атаката срещу незрящи пешеходци в Несебър. Съдът се позова на експертиза, според която 21-годишният мъж страда от сериозно заболяване. 

За първи път Николов проговори, за да се извини. „Извинявам се, грешката е голяма. Не беше умишлено, просто в момент на уплаха така съм реагирал”, каза Тодор. Роднините му днес бяха по-разговорливи. Те също се извиниха от негово име.

В съдебна зала лекари от Сливенската военна болница, които извършиха съдебно медицинската експертиза, заявиха, че Тодор страда от сериозни заболявания. Ако останел в ареста, не можело да се спазва лечебно-диетичният режим.

Припомняме, че на 24 юни Тодор Николов се движел с автомобила на дядо си по централната улица на Стария Несебър. Там леко подбутнал с колата туристи със зрителен дефицит, които му пречели да премине. След забележка от страна на асистентката им, той излязъл от колата, оставяйки я да продължи хода си, и ударил с ръка по главата намесилата се жена. Колата междувременно се ударила в бордюра, Николов се качил в нея и напуснал мястото.

Няколко дни по-късно запис на грозната сцена бе разпространен по медиите. Нападателят бе издирен и задържан от прокуратурата по обвинение за хулиганство.