Нападение срещу екип на Спешна помощ в София. Инцидентът е от събота, когато в пиковия час линейка се е забавила 40 минути, за да достигне на адрес. Това е предизвикало агресията на близки на болната жена, за която е извикана линейката.

В съботния горещ ден само в София е имало над 300 позвънявания за Спешна помощ. Това означава, че на всеки 22 секунди е трябвало линейка да тръгне към адрес.

Така една от линейките се забавя с 40 минути. Това разгневява близките на пациентката, съобщава Нова тв. Говорителят на Центъра за спешна помощ в София Катя Сунгарска обяснява, че при пристигането си екипът е нападнат от близки на жената. Шофьорът на линейката се опитал да обясни защо са се забавили, но бил ударен от близките на жената.

Лекарката установила, че състоянието на пациентката не изисква настаняването ѝ в болница. Но заради агресивното държане на близките, жената е откарана в лечебно заведение. 

През нощта повикванията на Спешна помощ  в София са били над 200. Имало е много пияни и деца с температура. Заради жегите са се обострили психическите проблеми, както и хроничните състояния.