Руснаците Сергей и Евгейний – баща и син, счупили стъклен купол в ресторанта на хотела като хвърлили върху него чаша след поредния запой. Веднага след това двамата се прибрали в апартамента си на един от етажите на хотела. На място са извикани полицаи от РУП-Несебър, които се отзовали почти на минутата.

Те почукали на вратата на руснаците, но когато те ги видели, вместо да се усмирят, ги нападнали. 56-годишният Сергей ударил брутално кроше на единия от униформените, псувал и обиждал служителите. Синът му – 36-годишният Евгений, за да не остане по-назад от „блестящия” пример на баща си пък скочил върху другия полицай и започнал в гръб да го налага в бъбреците и гръбнака. В крайна сметка полицаите успели да надделеят в схватката и арестували двамата туристи.

Случаят е от 29 юни т.г. Районната прокуратура в Несебър задържа буйстващите руснаци за 72 часа. Те са обвинени за това, че са нападнали и ударили полицаите – длъжностни лица на държавна служба, нанасяйки им лека телесна повреда.

По смисъла на българското наказателно право за това престъпление руснаците могат да отнесат до 5 г. затвор. Евгений също е обвинен и за това, че счупил стъкления купол в ресторанта – деяние, наказуемо с до 5 години затвор и глоба до 2000 лв.

Районната прокуратура в Несебър вече е внесла искане за разглеждане на мярката им за неотклонение. Утре двамата руснаци ще се изправят пред Темидата, за да стане ясно дали ще останат в ареста или не.