Мярката на Стефан Станев, който в петък уби жестоко от ревност красивата си приятелка Виола Николова, се гледа в Софийски градски съд, съобщава 24 часа. Там той се появи с високо вдигната глава.

Съдът постанови постоянна мярка "задържане под стража" на 29-годишния Стефан Станев, заподозрян в убийството на приятелката си, съобщава "Фокус". От прокуратурата посочиха, че има убедителни доказателства за извършване на престъплението от подсъдимия Станев и че има опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление.

Досега събраните доказателства са два ножа, бейзболен стик и метални боксове, както и показанията на двама души, пред които Станев е признал за убийството. В деня на престъплението, съседите на Станев и приятелката му са чули шум от удари и женски писъци. Бяха изтъкнати данни за извършена агресия от страна на Станев срещу други лица, както и за употребата на наркотици от него.

Защитата на обвиняемия потвърди, че от събраните доказателства може да се предположи с голяма степен на вероятност, че Станев е съпричастен към престъплението. Съдът прецени, че са налице непротиворечиви доказателства за извършване на престъплението от Стефан Станев. Основните доказателства са показанията на Невена П., която дори е видяла трупа на жертвата и два ножа с кръв по тях, и на Велислав К.

Според съда се касае не само за умишлено престъпление, а за такова, при което е проявена жестокост и несъпричастност след убийството. Съдията посочи, че в дома на обвиняемия са открити редица наркотични вещества, както и че при задържането му, в кръвта му са открити следи от такива. 

Пред съда Стефан Цанев изрецитира само цитат от произведението на Христо Ботев "Смешен плач". Постановлението на мярката подлежи на обжалване в тридневен срок. 

Снимка: 24 часа