Днес става ясно какво ще се случи с двамата арестувани роми от Ихтиман, тъй като изтичат първоначалните 72 часа задържане под стража. Те бяха арестувани след инцидента, при който млад мъж се опита да избяга от полицейска проверка. Задържани са самият нарушител и баща му. Очаква се прокуратурата да поиска постоянното им задържане с оглед на опасността да опитат да избягат отново.

Униформените бяха категорични, че са търсили хора от криминалния контингент и тази акция няма нищо общо със случилото се на 6 февруари, когато върху полицаи беше нанесен побой. Има повдигнати обвинения на двамата участници в побоя, съобщава БНТ.

Задържани са Мюлер Даскалов, за когото е установено, че е дърпал и скъсал униформата на младши контрольор и му е нанесъл удари. Задържан е и неговият баща с инициали В.Р.

Обвинен е, че е употребил сила спрямо полицейските служители. Двата случая нямат общо помежду си. 

По време на акцията е починал 64-годишен мъж, като хората от ромската махала твърдят, че е погледнал през прозореца на стаята си и полицай му е нанесъл удар.

От полицията отричат да е имало какъвто и да е контакт с мъжа и уточняват, че обект на акцията не е била къщата, където е починал мъжът, а къщата в съседство.