Гранични полицаи задържаха 54-годишен благоевградчанин със 709 грама амфетамин и 544 грама хероин, съобщава БГНЕС. На ГКПП Видин на 7 декември за излизане от страната пристигнал лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 54-годишния Н.И. от Благоевград.

Поведението на водача се сторило съмнително на граничните полицаи. Те отклонили автомобила за допълнителна проверка в митническото хале. С рентген в акумулатора на колата са открити пакети с прахообразно вещество. Сформиран е разследващ екип от ГПУ-Видин за извършване на процесуално следствени действия. Извършен е оглед, при който граничните полицаи установили 2 найлонови пакета с вещество, което реагирало на амфетамин и един пакет с прахообразно вещество, което при полевия наркотест реагирало на хероин. Общото количество амфетамин е 709 грама, хероинът - 544 грама.

Н.И. е задържан за 24 часа в ГПУ-Видин, образувано е досъдебно производство. Уведомена е Окръжната прокуратура. Задържаният е разпитан и му е повдигнато обвинение. С постановление на Окръжната прокуратура му е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа в следствения арест. Работата по случая продължава.