Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано досъдебно производство срещу Георги Гюров, за това, че на 19 февруари около 12.10 часа, в София, на улицата, е спрял управлявания от него автомобил в непосредствена близост до малолетно момиче, разкопчал си панталона, след което извършил непристойни действия.

Същевременно мераклията предложил на момичето мобилния си телефон, за да го снима. Гюров е привлечен към наказателна отговорност за хулиганство, отличаващо се с изключителен цинизъм, като след събиране на всички относими доказателства, наблюдаващият прокурор ще направи преценка относно необходимостта от повдигане на обвинение и за други извършени престъпления.

Това съобщиха от прокуратурата, цитирани от 24 часа. С оглед високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на извършителя за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му на 23 февруари в сградата на Софийския районен съд, когато ще бъде разгледано и искането за вземане по отношение на Гюров на мярка за неотклонение задържане под стража.