Районна прокуратура-Казанлък внесе в съда обвинителен акт срещу 37-годишна жена за това, че в периода от август 2017 г. до 17.08.2018 г., като пълнолетно лице е улеснила /предоставила жилище и оказала помощ – финансова/ непълнолетния си 16-годишен син и лице от женски пол на 12 години да заживеят съпружески, без да са сключили брак.

12-годишното момиче и 16-годишното момче се запознали в началото на 2017 г. в Казанлък. Те започнали да се срещат. Обвиняемата, майка на непълнолетното момче, ги приела да живеят в тяхната къща, като семейство. По-късно през август 2017 г. направили „годеж“, с който било дадено началото на съвместното им съжителстване в дома на родителите на непълнолетния в Казанлък, когато момичето било още на 11 г. Обвиняемата подпомагала младото семейство финансово, както полагала и грижи за самите тях и за домакинството им. През юни 2018 г. 12-годишната непълнолетна родила дете.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което жената е обвинена е лишаване от свобода от две до пет години. Предстои Районен съд-Казанлък да насрочи първо заседание по делото.