Пиян до козирката шофьор, който бил и с отнета книжка, се опита да премаже полицейска патрулка, за да осуети проверка, съобщават от Областната дирекция на МВР Бургас.

На 19 май около 19.40 ч. в Четвърто районно управление е получен сигнал за пиян мъж, който създавал проблеми в заведение в центъра на село Черни връх. Установено е, че мъжът се придвижвал с лек автомобил "Опел Астра" с ямболска регистрация, пише 24 часа. При влизане в селото полицаите забелязали въпросния опел в насрещното движение. Униформените подали светлинен и звуков сигнал на шофьора да спре, но той увеличил скоростта и на кръстовището на улиците "Първа" и "Единадесета" се забил в куп от бетонни блокчета.

Полицаите спрели своя автомобил непосредствено зад опела, като разпоредили на водача да изгаси двигателя. Той обаче не се подчинил, включил на заден ход и ударил служебния автомобил.

Полицаите се отървали невредими и бързо щракнали белезници на неадекватния шофьор. Установено е, че това е криминално проявеният Веселин И., 55-годишен от Бургас. Книжката му била отнета за предишни провинения. Бургазлията отказал да бъде изпробван за употреба на алкохол, а полицаите му съставили два акта по Закона за движение по пътищата. Нарушителят е задържан за денонощие, работата по случая продължава.