Вчера в местността Вишката в село Литаково жители открили мъртъв 44-годишния Цветан Петров от същото село, пише balcanec.bg. Сигналът е подаден около 16.30ч. Пристигналите на мястото криминалисти установили самоличността на починалия. От ОДМВР София съобщиха, че не са установени следи от насилие.

Тялото е откарано за аутопсия в столицата. В същата местност се провежда и акция на МВР, по предположения свързана с шесторното убийство в Нови Искър.

Криминалисти са устроили капан на заподозрян за извършеното на престъпление, а полиция и жандрамерия затягат примката около него. Към момента МВР нито потвърждава, нито отрича, че спецакцията е свързана с бруталната касапница в Нови Искър. 

Убиецът от Нови Искър е бил сам в къщата по време на кървавото престъпление.

Ако е имал съучастник, той е чакал отвън. Това съобщава в. "Труд", като се позовава на запознати с разследването на шесторната екзекуция. 

Оръжието, с което са извършени разстрелите е едно – малокалибрен пистолет.

След анализ на следите към момента това е 90 % сигурно. Предстои да бъде направена следствена възстановка в дома в Нови Искър, както и в безлюдната местност „Партизанките”, където се смята, че е била застреляна Кети.

Засега криминалистите не потвърждават, че е заподозрян 50-годишен бивш приятел на Кети, който е лежал в затвора за изнасилване.